top of page

Voordelen:

  • vlees rechtstreeks bij de boer

  • duurzaam en traceerbaar

  • eigen voeding voor de koeien

  • puur en natuurlijk

  • verkoop per stuk vlees, geen paketten

  • zonder kleur- en bewaarmiddelen

  • eerlijke prijs

Wie zijn wij?

Hoevewinkel Prokeshof

In het hart van het Hageland tussen Tienen, Sint-Truiden en Diest bevindt zich familiebedrijf Prokeshof.  Wij bieden lokaal geproduceerd, 100% puur en natuurlijk kwaliteitsvlees aan. We doen dit rechtstreeks via onze winkel op de boerderij.

Onze 

  geschiedenis 

Belgisch Wit-Blauw koe

Het Prokeshof is een boerderij, die al minstens 7 generaties in de trotse handen van de familie Knops is. De boerderij is vermoedelijk ouder dan ons huidig land België.

Een van onze voorvaderen heette Petrus Knops. Hij werd in de volksmond “Proke” genoemd. Vandaar komt de naam “Prokeshof”. Tot op vandaag de dag zijn wij hier gekend als die “van Prokes”.

In de periode 1930-1950 was het Prokeshof – een bloeiend bedrijf met meerdere werknemers. Er waren varkens, fruitteelt, akkerbouw en koeien. In de periode 1960-1970 stonden de activiteiten steeds meer op een laag pitje wegens gebrek aan een potentiële opvolger.

In 1980 echter blies Hendrik Knops de boerderij nieuw leven in en het bedrijf evolueerde steeds meer in de richting van de vleesveeteelt. Vandaag telt de veestapel ongeveer 300 runderen, waarvan ongeveer 75% tot het Belgisch witblauw ras behoren en 25% tot blonde d'Aquitaine ras.

Na de intrede van Simon Knops in het bedrijf anno 2011, werden er verschillende pistes onderzocht om het bedrijf uit te breiden. 

Samen met zijn vrouw Lena werd begin 2018 de directverkoop rundvlees van de hoeve opgericht.

Respect voor de planet
Respect voor de dieren

Onze 

   missie 

De mens is een omnivoor, hij eet zowel planten als vlees. Vlees is dus een essentieel onderdeel van de voeding van de mens.

We worden vandaag allemaal terecht aangemoedigd om minder vlees te eten en bewuster te consumeren. Mensen vragen dan ook steeds meer naar lekker en lokaal geproduceerd vlees.

Wij dragen respect voor de planeet hoog in het vaandel. Wij streven naar een zo hoog mogelijk slachtrendement. Onze voeders worden verbouwd kort bij de boerderij, Zo dringen we de voedertransportkilometers terug.

 

Onze dieren worden in de watten gelegd van de geboorte tot de slachtrijpe fase. Tenslotte selecteren wij voor u de beste koe uit. Eens geslacht wordt er een rijpingstijd van 10 dagen gerespecteerd. Zo krijgt de klant een lekker sappig stuk vlees op zijn bord.

bottom of page